Massage en Sjamanisme

 

 

 

 

'wanneer niets vaststaat is alles mogelijk'

 

Mijn passie is om mensen liefdevol vanuit het hart te mogen aanraken, met zachtheid, respect en aandacht, dat je mag voelen en ervaren dat je oké bent zoals je bent. Ik mag wel zeggen dat het werken in mijn praktijk mijn levenswerk is geworden en dat ik trots en dankbaar ben voor alle mooie en dankbare mensen die vanaf 2004 de weg naar mijn praktijk hebben gevonden. Dat ik een stukje mee mocht wandelen op hun prachtige ontdekkingstocht op zoek naar zichzelf.

 

Energetisch Bodywork is een  vanuit mijn intuïtie ontstaan, eigen manier van Energetisch/Tantrisch Lichaamswerk. Wat ik versta onder energetisch lichaamswerk en tantra, leg ik je graag uit.

 

Iedereen denkt wel iets bij het horen van het woord 'Tantra'. De meeste mensen denken dat het gaat over seks, een massage met een happy-end, of als ik aan tantra doe kan en mag echt alles...! Is dat de werkelijkheid? Voor mij ligt er een veel diepere betekenis onder al deze gedachtes over tantra. Mijn visie is dat tantra een manier van leven is die je in totaliteit accepteert, je authentieke zelf mag zijn, zonder doel of jezelf te hoeven bewijzen, je jezelf mag zijn inclusief seksualiteit omdat dat gewoon heel menselijk is.

 

Je kunt niet zomaar zeggen ik doe aan tantra. Voor mij is het is een manier van leven, je 'Pure' authentieke zelf zíjn of weer vinden en worden. Jezelf bevrijden van dogma's, hoe het hoort of niet hoort en jezelf vrij voelen in je lichaam zonder angst, schaamte, los van overtuigingen en opvattingen van anderen. In de sessies die ik geef werk ik met de energie van jouw lichaam die geblokkeerd is en niet meer stroomt. De seksuele energie transformeren naar levensenergie. Dat betekent dat deze massage niet het doel heeft om seksueel te ontladen. Het gaat er juist om die energie te gebruiken om energetische blokkades die ontstaan zijn in je lichaam weer vrij te maken en te herstellen, zodat jouw pure levensenergie weer mag gaan stromen. Deze massage is en wordt dan ook nooit seksueel. 

 

De geblokkeerde energie heeft meestal te maken met:

 

Ik houd niet van mezelf en van mijn lichaam. Alles zal mijn eigen schuld wel zijn. Ik moet sterk zijn en er voor de ander zijn. Dit mag of hoort niet zo. Ik ben niet oké. Door al deze gedachtes en overtuigingen kun je niet zijn wie je echt werkelijk diep van binnen bent. 

 

Deze overtuigingen zijn vaak ontstaan door niet gezien of gehoord te zijn. Traumatische ervaringen op het gebied van seksualiteit, misbruik seksueel of emotioneel, religie en dogma's, een dominante of narcistische ouder/partner, pesten of een scheiding.

 

Tijdens de sessies voel ik dan ook dat veel mensen seksualiteit ervaren vanuit het hoofd, maar innerlijk niet aanwezig en verbonden zijn in hun intieme basis, de Yoni en Lingam. Soms is er zelfs helemaal geen verbinding, maar angst voor de aanraking door alle pijnlijke momenten uit hun leven of verleden. 

 

Sessie:

 

Tijdens een sessie neem ik je mee op reis om op zoek gaan naar de diepere lagen in jezelf. Een reis naar binnen, angst, boosheid en verdriet te durven voelen en te omarmen om weer thuis te komen in jezelf. Ik werk niet vanuit technieken, maar puur vanuit mijn intuïtie. Ik weet daarom ook nooit van te voren hoe een sessie verloopt. Ik voel jouw energie als je bij me bent, wanneer ik je aanraak ervaar ik hoe de energie in jouw lichaam werkt. Als jij jezelf durft te openen en over te geven aan wat er is, ontstaat er precies dat wat nodig is voor jou op dat moment. Dat gaat natuurlijk niet zomaar in één sessie, vaak is er wel een periode nodig om jezelf in alle veiligheid en kwetsbaarheid te durven openen. Geef jezelf de ruimte en de tijd om het in je eigen tempo te mogen doen. 

 

Loslaten:

 

Loslaten vind ik een groot woord, alsof we zomaar even iets los kunnen laten. Het lijkt wat in de mode te zijn het woord loslaten, ach...laat maar los! Voor mij voelt het niet als 'laat maar los', ik zeg liever 'laat het maar toe' alles mag er zijn, omarm alles wat er is, je hoeft het niet zo krampachtig vast te houden..


Alle gevoelens mogen er zijn tijdens een sessie. Angst, boosheid, fijne en erotische gevoelens.  Je mag deze zelfs uiten, dat is helemaal oké. 


Ik ben blij dat ik tijdens mijn eigen innerlijke en persoonlijke reis, seksualiteit, boosheid en angst heb kunnen uiten en doorleven. Ik ben dus niet bang en wordt niet geraakt door jouw boosheid, angsten, pijn of seksualiteit als je die uit bij mij in een sessie. 

 

Iedere sessie die ik geef, massage, stemwerk of sjamanistische sessies worden gegeven vanuit ervaring, mijn intuïtie en liefde vanuit mijn hart. 


Bij een Massage/Lichaamswerk sessie wordt het lichaam liefdevol aangeraakt om oude pijn toe te laten, te omarmen en de geblokkeerde energie weer te kunnen en durven laten stromen.


Bij een Stemwerk sessie om je eigen innerlijke en pure stem weer te vinden en te kunnen gebruiken of te laten horen. 


Bij een Sjamanistische sessie om trauma's te verwerken, oude pijn en verhalen toe te mogen laten en te herschrijven, kortom het lichaam te helen. Om uiteindelijk je authentieke zelf te mogen en te kunnen zijn. Jezelf veilig en vrij voelen in verbinding met je pure zelf en met de ander, zodat je altijd en overal kunt zijn wie je werkelijk bent. 

 

We doen dit samen op een ontspannen manier. Ik bied je een veilige en integere bedding vanuit eerlijkheid,  echtheid, respect, openheid en aandacht. 

 

 

Deze sessies zijn voor:

 

Mannen, vrouwen, stellen

en kinderen vanaf 8 jaar

 

 

Voel je welkom.