Workshops van boven naar beneden:

 

 

* KlankReis

 

* Rite of the Womb

 

* Medicijnwiel

 

 

 

 

Klankreis Wheel of Sound 

Met meditatieve, helende en soms betoverende klanken neemt Wheel of Sound je graag mee op KlankReis.

Tijdens deze klankreis mag je heerlijk ontspannen gaan liggen op de aldaar aanwezige matjes. Geef je over aan de reis die je ziel maakt bij het horen en voelen van de verschillende akoestische instrumenten, die hun oorsprong vinden in oude culturen en bereik een gevoel van diepe rust en ontspanning.

Op geheel intuïtieve wijze laten Gerard, Lenny, Remco en Wilma hun klanken en stemmen samenvloeien.
Kom en ervaar hoe deze klankreis je mee op reis neemt door meerdere lagen in je ZELF.

Soms zullen wij je met onze handen of onze instrumenten zachtjes aanraken om zo op een nog diepere laag, vanuit liefde voor jou persoonlijk iets te kunnen betekenen.

Na afloop van de KlankReis krijg je van ons een heerlijk kopje thee om nog even lekker bij te komen en ervaringen te delen.
13 januari 2018 
van 13.00 uur tot 15.00 uur 
Adres:
't Vaartje 9A te Waspik
Aanmelden kan via info@energetischbodywork.nl
of op Facebook via Wheel of Sound

foto by: Wheel of Art

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 RITE OF THE WOMB

 

 

 

 

Een oeroud en prachtig Baarmoeder ritueel volgens de Inca sjamanistische traditie, dat vrouwen heelt en hen herboren laat worden in kracht, schoonheid integriteit. Dit ritueel laat je weer verbinding maken met de Godin en Oermoeder in onszelf en onze vrouwelijke kwaliteiten.

 

 

Deze baarmoeder rite is voor alle vrouwen, met of zonder baarmoeder, menstruerend of niet. De baarmoeder vraagt om heling, haar te bevrijden en haar schoonheid te eren en te vieren. Dit doen we met behulp van de vrouwenspirit van de Jungle, Moeder Jaguar Otorongo en Grootmoeder Maan. De helende klanken van de drums, ratel en onze stem, om de verbinding met onze vrouwelijkheid en onze baarmoeders ons energiecentrum te eren.

 

 

De vrouwelijk energie is eeuwenlang onderdrukt, misbruikt en ontkend. Vaak dragen we als vrouw een stuk, bewust en/of onbewust verdriet en pijn van onze moeders en grootmoeders in ons. Of hebben we trauma’s/kwetsuur of verwondingen opgelopen, waardoor onze vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

 

 

De tijd is aangebroken om jezelf te bevrijden van pijn, schuld, schaamte en de beperkingen die op ons vrouw zijn zitten. Dit los te laten en vanuit zachtheid helen. Het verlangen naar vrijheid, vreugde en jezelf weer vrouw voelen en verbinding maken met de godin in jezelf degene die je werkelijk diep van binnen bent. Het helen van je vrouwelijke kwaliteiten, zacht, krachtig, liefdevol en wijs. De rite is een geschenk aan jezelf, een wedergeboorte van de pure essentie van jouw vrouw zijn.

 

 

Het geschenk van de 13e rite van de Munay-Ki, de rite van de baarmoeder. Deze rite staat los van de andere Munay-Ki initiaties en kan los daarvan ontvangen worden. 13 staat voor de 13 manen. Alle vrouwen die deze rite ontvangen kunnen de rite doorgeven.

 

 

Voor het ontvangen van de rite verricht je persoonlijk werk en maak je op een natuurlijke manier contact met wat je los wil laten. Als er weer creatieruimte is ontstaan maak je contact met wat je wil manifesteren.

 

 Wil je graag deze Rite of the Womb ontvangen..

Stuur dan een mail naar:

 

info@energetischbodywork.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra je het medicijnwiel binnenstapt

stem je je bewust af op krachten die

de hele kosmos in beweging zetten

en leer je ermee samen te werken.

 

Ontdek al reizend door het

Medicijnwiel wat jouw 'medicijn' is, wat

jouw verborgen talenten en kwaliteiten zijn.

 

 

 

 

Lieve lezer,

 

Een Nieuwe Medicijnwiel Training gaat van start dit jaar. Ik mag wederom Gwen Floch gaan assisteren in het prachtige Centrum Athanor in Lochem, ik heb er enorm veel zin..

 

 

Een nieuwe ronde start op 10 oktober 2019

Inschrijven met vroegboekkorting vóór 1 mei 2019

 

Inschrijven en info via www.4windsenergy.com 

 

 

Een ervaringsgerichte leerweg door de 4 windrichtingen

Zodra je het Medicijnwiel binnenstapt, stem je je bewust

af op de krachten die de hele kosmos in beweging zetten

en leer je ermee samen te werken.

 

Ontdek al reizend door het Medicijnwiel wat jouw 'Medicijn'

is, wat jouw verborgen talenten en kwaliteiten zijn

 

 

 


Voor wie is deze jaartraining?

Voor mannen en vrouwen die:

 • kennis willen maken met sjamanisme en daarin een stevige fundering willen leggen
 • op zoek zijn naar persoonlijke groei en healing en niet bang zijn om naar zichzelf te kijken
 • praktische handreikingen en technieken willen leren om fysieke, emotionele en mentale blokkades op te heffen

 
Je maakt kennis met sjamanistische technieken: trancereizen, soul retrieval, zandtekeningen, omzetten van zware energie in verfijnde energie, Schaduw- en Voorouderwerk, nieuwe manieren van "zien", divinatie middels Steenlezen, Vuurceremonie, werken met Archetypen, meditatie, omgaan met het proces van sterven en... nog veel meer.


De 4 windrichtingen in het kort


Het Zuiden met de Slang Sachamama, neemt je van 10 t/m 13 oktober 2019 mee om het verleden los te laten  zoals een slang haar huid loslaat. De lading van ervaringen uit het verleden wordt intensief verwerkt en dit helpt je om met nieuwe ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen te kijken.

Het Westen, met Jaguar Otorongo, nodigt je van 13 t/m 16 februari 2019 uit om jouw schaduwkanten te verkennen, diepere angsten en beperkende voorouderpatronen los te laten en geeft je de ruimte om het nieuwe onbekende te omarmen.

Het Noorden met Kolibrie , van 4 t/m 7 juni 2020 laat je zien hoe je vanuit stilte een nieuwe wijze van Zijn kunt toepassen. Je gaat je leven zien als een heroïsche reis van evolutie en groei, waarin je belemmeringen eerder gaat zien als uitdagingen. Het leven krijgt meer diepgang en betekenis.

Tijdens Het Oosten, met Adelaar/Condor, van 10 t/m 13 september 2020 zie je hoe energie en intentie jouw werkelijkheid creëren en hoe je veel bewuster jouw visie in de wereld vorm kunt geven, omdat jouw motivaties helderder worden. Je verzamelt kracht, visie en inzicht om op jouw ware bestemming aan te komen.

 

 • Het werk van het Zuiden omvat het helen van verwondingen die nog onverwerkt zijn


Deze eerste bijeenkomst in het medicijnwiel is een prachtige gelegenheid om je te ontdoen van overbodige ballast :

je  leert  hoe je blokkades op energetische wijze kunt verwijderen, waardoor veranderingen niet persé gepaard hoeven te gaan met veel pijn en lijden, maar juist met een gratie en een moeiteloosheid die we in het dagelijkse leven nog maar al te weinig ervaren; Voor we het weten raken we gevangen in het verhaal en het drama en dan is het vinden van een oplossing soms best wel lastig. Voor dit werk neem je drie stenen mee die gemakkelijk in je hand passen en die jou op een bepaalde manier aanspreken. We maken hiermee een aanvang in het creëren van een persoonlijk altaar (Mesa)

In deze windrichting zul je veel nieuwe informatie ontvangen, je maakt aantekeningen, maar toch ligt het accent op het opdoen van ervaring. We zullen veel praktische oefeningen en healing sessies doen en in kleine groepjes met elkaar werken.

Je leert:

  • Je leert over de vuurceremonie en hoe je zelf vuurceremonies kunt uitvoeren

  • Je maakt kennis met het lichtenergieveld en de chakra’s

  • Je leert het verschil tussen witte en zwarte magie
  • Je leert hoe je de vecht/ vlucht respons kunt ontkoppelen en daarmee diepe ontspanning en ontlading kunt bewerkstelligen
  • Je maakt kennis met je eerste medicijn-stenen door middel van ” steenlezen”
  • Je leert hoe je jouw nieuwe altaar onderhoudt

 

Je ontvangt specifieke inwijdingen die ervoor zorgen dat jouw lichtenergieveld voorbereid is om dit Pad te bewandelen; de Krachtbanden, de inwijding van de Ziener, de inwijding van de harmonie( Ayni Karpays) en de zegening van je Mesa  .

Je leert hoe je de krachtbanden en de Ayni Karpays dagelijks kunt voeden. Je leert jouw eigen Mesa op te bouwen door de eerste drie stenen te introduceren, waarmee deze 4 dagen intensief gewerkt wordt. 

 

In deze windrichting zul je veel nieuwe informatie ontvangen. Je maakt aantekeningen, maar toch ligt het accent op het opdoen v

 

Het werk van het Westen ,

 

de tweede bijeenkomst, omvat het loslaten van onze angst voor de dood en omarmen we het nieuwe en het onbekende; we bewegen ons voorbij relaties die op angst zijn gebaseerd en gaan aan het werk met de beperkende patronen die we van onze persoonlijke voorouderlijn hebben meegekregen. In deze dagen zullen we ook aan het werk gaan met onze schaduwen.

 

In Het Westen van Het Medicijnwiel, De weg van Jaguar, heb je de mogelijkheid om alle voorouder-patronen en karmische sporen te onderzoeken. Patronen die je naar een zekere bestemming leiden waar je waarschijnlijk niet eens om hebt gevraagd. Het onderzoeken ervan helpt je om , middels een energetisch proces die we gaan doen ,je bewust van beperkende oude jassen te ontdoen en daarbij de kwaliteiten te ontvangen die je van jouw voorouders hebt meegekregen. Op deze wijze kom je weer in de juiste verhouding met hen, zodat je niet alleen jezelf, maar ook hen bevrijdt. Je maakt tevens kennis met de sjamanistische wijze van “zien” waarbij je leert kijken op de niveaus van niet alleen het fysieke, maar ook op het emotionele, het mythische en energetische niveau. Je kunt deze technieken toepassen bij jezelf en anderen om welzijn, gezondheid en heelheid te bewerkstelligen.

 

Je leert:

 • te kijken naar de schaduwen in je leven en ze te omarmen
 • over het stervensproces en het zilveren koord dat het energetisch lichaam met het fysieke lichaam verbindt
 • over jouw voorouders en hoe hun verhalen invloed hebben op jouw persoonlijke leven en waar in jouw energieveld sporen van hen zijn te vinden, je te ontdoen van vooroudersporen in je energieveld
 • te kijken naar de kwaliteiten die je van hen hebt meegekregen , ze te bedanken en te eren d.m.v. ceremonie
 • om jouw karmische verhalen uit vorige levens los te laten zodat je vrij en naar eigen keuze kunt handelen

En in Het Westen van Het Medicijnwiel ontvang je twee nieuwe initiaties ; de inwijding van de Hoeder van de Aarde (pampa mesayok Rites) en de zegening van je Mesa (Hampe Mesa Rites) : Dit is een inwijding in het je Herinneren van de wijsheid van de Ouden…van onze verre voorouders . Je leert weer te luisteren naar de stem van de Grote Geest in alles. ( En niet zozeer naar de stemmen in je hoofd) Je leert weer te luisteren naar de stem van de stenen, de planten, de dieren, het vuur , het water, de wind etc. Je leert je weer af te stemmen op de natuurlijke cycli die elkaar volgen, die van de Zon, de Maangetijden, de sterren, de golfbewegingen van de aarde: De seizoenen , jaargetijden…. Deze inwijding initieert je om jezelf te unpluggen…los te maken uit de grip van een valse matrix en om je weer opnieuw te verbinden met Moeder Aarde.

 

 

 

 

Het werk van het Noorden ,

 

de derde bijeenkomst, De Weg van de Kolibrie, omvat het toepassen van een nieuwe wijze van Zijn, van leven. Kolibrie leert ons over de stilte te midden van alle beweging en lawaai. Door onszelf steeds weer af te stemmen op die stilte kunnen we verbinding maken met de Bron die ons thuis is en die alle leven in beweging brengt. Zij weet waar je kunt drinken van de nectar van het leven. Er is een kolibriesoort die elk jaar migreert van Canada naar Brazilië. Niet net zoals een gans stevig gebouwd legt zij toch deze enorme afstand af en vraagt zich niet af: “Ga ik het eigenlijk wel redden? Heb ik wel genoeg te eten onderweg?”. Er is een instinct die haar elk jaar deze reis doet maken. Wanneer je je verbind met de energieën van dit archetype wordt je aangezet om jouw eigen heroïsche reis te beginnen. De kolibrie kan je de moed en de kracht verschaffen die nodig zijn om te slagen in je missie . Om terug te keren naar de Bron en te drinken van de vreugde en de nectar van het leven.

 

We her-inneren ons de aloude Wijsheid van onze verre voorouders die zich buiten de tijd begeven. We leren om onze levensbestemmingen aan te wenden en om gebeurtenissen die in het verleden plaatsvonden bewust te beïnvloeden; We keren terug naar onschuld door voorbij te gaan aan alles wat we dachten te weten over onszelf en alle rollen waarmee wij ons identificeerden zodat er niets overblijft om te beschermen, om ons aan vast te houden. Met deze nieuwe inzichten leren we onzichtbaar te zijn en een geheim te bewaren, zelfs voor onszelf.

 

In het Noorden ontvang je twee nieuwe initiaties ; de inwijding van de Hoeder van Wijsheid ( Alto mesayok Rites ) en de zegening van je Mesa ( Hampe Mesa Rites) : Volgens de oude overleveringen bevindt alle wijsheid zich op de hoge bergtoppen. In veel mythische verhalen zijn de bergen de plaatsen waar de mens God ontmoet. Dit is het moment waarop je jouw plaats bij het vuur inneemt in de cirkel van wisdomkeepers. Een plek die sinds het begin van de tijd voor je is vrijgehouden….

 

 

 

Het werk van het Oosten,

 

De vierde bijeenkomst, omvat het “bewust dromen” van onze wereld in wording. Het is de weg van de Ziener die kijkt naar de mogelijkheden, in plaats van naar alle waarschijnlijkheden. We leren inzien hoe energie en intentie onze werkelijkheid creëren en hoe we onze visie in de wereld vorm geven. We leren om alles wat we hebben geleerd in de praktijk te brengen, zoals de Inka zeggen:” we verbouwen en groeien er maïs mee; Voeding voor onszelf en voor onze gemeenschap.” Zonder deze praktische stappen is alle kennis van voorbijgaande aard. We willen juist Hemel op Aarde brengen.

 

We gaan als een Adelaar kijken naar Het hele Medicijnwiel en zien dan hoe deze alles in ons leven in beweging brengt en schept.

 

In deze bijeenkomst ontvang je de inwijding van de Sterren ( Kurak akullaq rites) en de inwijding van de Creator (Taitanchis rites): Hier sluiten we ons aan bij het gebed van de Hopi, de Maya, de Tibetanen, de Inka oudsten, en nog vele anderen voor het welzijn van de hele wereld en alle wezens. Hier laten wij ons informeren door de toekomst en stappen wij in de rol en de verantwoordelijkheid van Medeschepper.

 

We gaan intensief met zandtekeningen werken en maken een grote shift hiermee. We leren de Bovenwereld te verkennen en daarmee ontmoeten wij nieuwe bondgenoten en medicijnplanten, waarmee we nieuwe aspecten van onze heelheid kunnen downloaden…..en daarmee start er uiteindelijk een nieuwe spiraal door het Medicijnwiel……een Nieuwe Jij, die niet door anderen is uitgevonden of bedacht, die in schoonheid en geduld geboorte geeft aan een Nieuwe Aarde.