CACAO CEREMONIE

 

 

 

 

Een cacaoceremonie is een bijzondere bijeenkomst waar het drinken van (± 40 gram) rauwe, ceremoniële cacao centraal staat. Cacao is een ‘hartmedicijn’ met een sterke spirit dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol en die voor velen onmiddellijke veranderingen creëert. Het stimuleert je om je hart te openen en je in contact te brengen met je hogere zelf. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar, de elementen, de hemel en aarde maar boven alles de cacao. De specifieke cacao die we gebruiken in onze ceremonie wordt in Guatemala, speciaal voor de medicinale inhoud, door een sjamaan uitgekozen. 

 

Tijdens de cacaoceremonie creëren we een heilige ruimte en nemen wij je mee op een reis diep in je eigen hart. Klank en zang, die zich in variaties aandienen, spelen een belangrijke rol en dienen hierbij als verbindende factor, waardoor de cacao en de beleving optimaal haar werk kunnen doen. Samen met alle aanwezigen creëeren we een veilige plek waarin je contact kunt maken met jouw eigen creativiteit, vreugde en overvloed en zal je zien wat je mag zien. Waar nodig ondersteunen we je in jouw individuele proces met sjamanistische technieken. 

 

Aan het einde van dit deel van de ceremonie nemen we de tijd om gezamenlijk een gezonde en voedzame potluck maaltijd te delen. Na het eten zullen we naar buiten gaan om tijdens een vuurritueel los te laten wat niet meer bij ons hoort. Daarna creëren we gezamenlijk een despacho om onze intenties mee te geven aan het heilige vuur, waarmee we de ceremonie afsluiten.

 

Naast meditatie, speelse klanken en zang brengen wij de perfecte balans in deze cacaoceremonie met de nodige vrolijkheid en humor. Een intense ervaring die je lang bij zult blijven.

 

 

Hoe werkt ceremoniële rauwe cacao? 

 

Cacao is ‘een medicijn voor je Hart’ en werkt op verschillende niveaus; Fysiek, metafysisch en spiritueel.

Het heilige medicijn van Cacao verandert de neurochemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Ook helpt het ons onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is.

De krachtige cacao die wij gebruiken wordt met veel liefde, zorg en aandacht op rituele wijze gewonnen door een cacao Sjamaan. 

 

Fysiek, het lichaam;

 

Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Ons lichaam heeft deze nodig en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat rauwe ongeroosterde cacao 's werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn op hun beurt geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals onder andere hart en vaatziektes. De krachtige cacao die we gebruiken voor onze ceremonies heeft een zeer sterke vibratie én heeft een natuurlijke sterke dosis van deze stoffen, omdat deze niet wordt aangepast voor consumptie. 

 

Metafysisch, de emotie;

 

Cacao heeft een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Doordat cacao tryptofaan bevat die verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels, geeft cacao een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Ook stoffen die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn zijn in de cacao terug te vinden.

 

Spiritueel;

 

De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed'  Er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacao zorg heeft gedragen voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn en laat ons voelen. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.

 

 

Hoe bereid ik me voor op een cacaoceremonie?

 

Het is niet noodzakelijk om voor de ceremonie te vasten, maar we adviseren je wel om de dag voor de ceremonie alleen lichte maaltijden te eten, zoals fruit, een salade of rauwe/gegrilde groenten. Op de dag zelf probeer je zo licht mogelijk te ontbijten en eventueel een hele lichte lunch. Door licht te eten zorg je ervoor dat jouw energie niet verloren gaat aan het verteren van voedsel en volledig beschikbaar is voor de ceremonie. Belangrijk is ook om op de dag voor de ceremonie géén alcoholhoudende dranken te nuttigen en op de dag zelf ook géén koffie. Uiteraard is dit een advies en is het ten alle tijden jouw eigen keuze.  Vanaf 13.30 uur ben je dan van harte welkom voor het smudgen. Daarna ben je welkom om jouw plekje in de ceremonieruimte in te nemen en jouw spulletjes te plaatsen.  

 

 

Wat is handig om mee te nemen?

 

Een kussentje, deken of schapenvel en/of andere dingen die jou kunnen helpen volledig op je gemak de ceremonie in te gaan of kan plaatsen bij het altaar. Heb je een instrument voor tijdens de vuurceremonie zoals, drum, ratel enz.. dan is het leuk als je die meeneemt! Voor buiten adviseren we je iets mee te nemen om op te zitten, bijvoorbeeld een opklapkrukje en eventueel iets voor als het regent (denk aan een poncho of regenjas).

 

Waar let ik op na de cacaoceremonie? 

 

Cacao heeft een dehydraterende werking en omdat we de cacao in een hoge dosis drinken, is het daarom belangrijk genoeg water en/of thee te drinken in het tweede deel en na de ceremonie.

 

Een potluck maaltijd?

 

Aan het einde van dit deel van de ceremonie nemen we de tijd om gezamenlijk een gezonde en voedzame potluck maaltijd te delen. Het is tenslotte rond etenstijd als het eerste deel erop zit, maar het is ook belangrijk om ons lichaam weer goed te aarden. Bij de potluck maaltijd nodigen we je uit om wat vegetarisch eten mee te nemen. We stellen het zeer op prijs als je dit zelf en uiteraard met liefde wilt maken. Voor de potluck is er een koelkast aanwezig. In de ruimte is er geen gelegenheid tot afwassen, door het ontbreken van een wasbak. Wel is er een klein fonteintje voor stromend water. Neem zelf je eigen bord en bestek mee. Kopjes zijn wel aanwezig.

 

Wat is de vergoeding voor de cacaoceremonie?

 

De vergoeding voor de ceremonie is  € 65,-  per persoon en dient vooraf voldaan te worden. Je kunt het bedrag overmaken op:

 

NL88 RABO 0152566473

t.n.v. Energetisch Bodywork o.v.v.

cacaoceremonie en je naam

 

Jouw plaats is gereserveerd wanneer de betaling is voldaan.

 

nb. Als je de ceremonie onverwacht toch moet annuleren is dat natuurlijk heel jammer, maar let er dan wel op dat wij jouw vergoeding niet terugbetalen. Als je jouw plekje aan iemand anders wilt geven kan dat natuurlijk. Geef ons dit dan wel even van te voren door. Kan je niemand vinden? Vraag het dan even aan ons, wellicht is er een wachtlijst en we helpen je uiteraard graag!

 

Waar wordt de cacaoceremonie gehouden?

 

De lokatie voor de cacaoceremonie is 't Vaartje 9a  in Waspik

 

Hoe lang duurt de ceremonie?

 

Vanaf 13.30 is de deur open zodat je jouw plekje kunt voorbereiden en de ceremonie start om 14.00 uur. De ceremonie is rond 21.00 uur afgelopen.


 

Nieuwe datums volgen zodra het weer kan...

 

 

Een aantal reacties van de afgelopen cacaoceremonie:

 

Nu na een paar dagen voel ik nog steeds de kracht van deze geweldig mooie, hart openende cacaoceremonie. Wat een liefde heb ik mogen ervaren onder liefdevolle deskundige begeleiding van Remco de Jonge en Wilma Van Wijk. Niet alleen de cacaoceremonie was hartverwarmend, ook de vuurceremonie en despacho waren indrukwekkend. Dankbaar voor de mooie inzichten voor mij persoonlijk, voor de liefdesenergie van de groep, voor de veilige warme sfeer waarin kwetsbaarheden zichtbaar mogen zijn. Dankbaar voor deze verbindende helende dag 

- Mariëlle - 

 

Prachtige dag, zo liefdevol! “De reis” was voor mij intens, mooi, zacht en het kind in mij zit werkelijk in mijn ❤️. Dank jullie wel lieve, mooie Wilma en Remco! 

- Wilma -

 

Het was een bijzondere en liefdevolle ceremonie, met inzichten die mij weer helpen verder op mijn pad. Dank 

- Jolanda - 

 

Ik ben jullie dankbaar en geniet nog na 

- Ellen -

 

Vandaag een Cacaoceremonie meegemaakt met Wilma van Wijk en de kleine sjamaan, wat was het een mooie reis, heel prettig om zo lang in verbinding te zijn met je hart. Deze ervaring voelt als een bekrachtiging van het Medicijnwiel, zo mooi en ook het vuur was fijn. Bedankt allemaal maar vooral Wilma en Remco voor de liefdevolla ceremonie Aho 

- Marc -

 

Na de cacaoceremonie had ik in mijn hoofd dat ik een uitgebreide post erover zou schrijven. Nu ik dat probeer is het moeilijk om woorden te vinden. Het was heel bijzonder en mooi. Eigenlijk bijna niet in woorden te vatten. Ik heb een mooie en confronterende reis naar mijn hart gemaakt. Een hart wat zo zwaar aanvoelde. Zo vol van emotie. Vol van angst om weer geraakt te worden. Maar ook een heel mooi hart wat heel veel liefde te geven heeft. Het inzicht wat ik kreeg na de ceremonie is dat ik de liefde nu eerst aan mezelf mag gaan geven. Te doorvoelen wat er in me speelt. Om de pijn onder ogen te zien en er echt te laten zijn. De zwaarte mag eraf. Het licht mag naar binnen. Alles mag gevoeld worden. Het zal me niet meer overspoelen zoals het me als kind overspoelde. De bescherming mag weg. Ik ben nu volwassen en kan zorgen voor het kind in mezelf. Hoe meer ik nu de liefde aan mezelf leer geven, hoe meer ik straks ook weer te geven heb aan anderen. 

♥️

- Leonie -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inner Sound Reis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met meditatieve, helende en soms betoverende klanken nemen wij je deze middag graag mee op KlankReis.

 

Tijdens deze KlankReis mag je heerlijk ontspannen gaan liggen op de aldaar aanwezige matjes. Je mag jezelf overgeven aan de reis die je ziel maakt bij het horen en voelen van de verschillende akoestische instrumenten en stem, die hun oorsprong vinden in oude culturen en bereik een gevoel van diepe rust en ontspanning.

 

Op geheel intuïtieve wijze laten Remco en Wilma hun klanken en stemmen samenvloeien. Kom en ervaar hoe deze klankreis je mee op reis neemt door meerdere lagen in je ZELF.

 

Soms zullen wij je met onze handen of instrumenten zachtjes aanraken om zo op een nog diepere laag, vanuit liefde, voor jou persoonlijk iets te kunnen betekenen.

 

Neem zelf een deken en een kussen mee. Graag in stilte de zaal binnenkomen en een plaatsje zoeken..

 

Na afloop van de KlankReis krijg je van ons een heerlijk kopje thee om nog even lekker bij te komen en je ervaringen te delen.

 

Voel je 'Welkom'

 

Hartegroet  Remco en Wilma

 

22 maart 2020 is er weer een KlankReis

 

 

Entree: 20 euro p.p. contant

 

Als je voor het pand staat, links om de hoeklopen, onder het afdak door de trap op zie je het zaaltje.

 

 

 

 

RITE OF THE WOMB

 

 

Een oeroud en prachtig Baarmoeder ritueel volgens de Inca sjamanistische traditie,

dat vrouwen heelt en hen herboren laat worden in kracht, schoonheid integriteit. 

Dit ritueel laat je weer verbinding maken met de Godin en Oermoeder in onszelf en

onze vrouwelijke kwaliteiten.

 

Deze baarmoeder rite is voor alle vrouwen, met of zonder baarmoeder, menstruerend

of niet. De baarmoeder vraagt om heling, haar te bevrijden en haar schoonheid te

eren en te vieren. Dit doen we met behulp van de vrouwenspirit van de Jungle,

Moeder Jaguar Otorongo en Grootmoeder Maan. De helende klanken van de drums,

ratel en onze stem, om de verbinding met onze vrouwelijkheid en onze baarmoeders

ons energiecentrum te eren.

 

De vrouwelijk energie is eeuwenlang onderdrukt, misbruikt en ontkend. Vaak dragen

we als vrouw een stuk, bewust en/of onbewust verdriet en pijn van onze moeders en

grootmoeders in ons. Of hebben we trauma’s/kwetsuur of verwondingen opgelopen,

waardoor onze vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

 

De tijd is aangebroken om jezelf te bevrijden van pijn, schuld, schaamte en de

beperkingen die op ons vrouw zijn zitten. Dit los te laten en vanuit zachtheid helen.

Het verlangen naar vrijheid, vreugde en jezelf weer vrouw voelen en verbinding

maken met de godin in jezelf degene die je werkelijk diep van binnen bent. Het

helen

van je vrouwelijke kwaliteiten, zacht, krachtig, liefdevol en wijs. De rite is een

geschenk aan jezelf, een wedergeboorte van de pure essentie van jouw vrouw zijn.

 

Het geschenk van de 13e rite van de Munay-Ki, de rite van de baarmoeder. Deze rite

staat los van de andere Munay-Ki initiaties en kan los daarvan ontvangen worden.

13 staat voor de 13 manen. Alle vrouwen die deze rite ontvangen kunnen de rite

doorgeven.

 

Voor het ontvangen van de rite verricht je persoonlijk werk en maak je op een

natuurlijke manier contact met wat je los wil laten. Als er weer creatieruimte is

ontstaan maak je contact met wat je wil manifesteren. De rite wordt daarna

overgedragen door de Wombkeeper.

 

 

Als je jezelf aanmeld ontvang je informatie over de voorbereiding van deze dag.

 

Deze 13e rite van de Munay-Ki wordt gegeven in een workshop, maar kan ook

individueel worden ontvangen in mijn praktijk.


 

Workshop datum volgt..