Het Medicijnwiel  


 

Zodra je het medicijnwiel binnenstapt stem je je bewust af op krachten die de hele kosmos in beweging zetten en leer je ermee samen te werken.

 

Ontdek al reizend door het Medicijnwiel wat jouw 'medicijn' is, wat jouw verborgen talenten en kwaliteiten zijn.

 

 

 

 

Lieve lezer,

 

Een Nieuwe Medicijnwiel Training gaat van start dit jaar en wel op 10 oktober 2019. Ik mag wederom Gwen Floch gaan assisteren in het prachtige Centrum Athanor in Lochem, ik heb er enorm veel zin in..


Inschrijven met vroegboekkorting vóór 1 juli 2019 


Info via www.4windsenergy.com 

       

Een ervaringsgerichte leerweg door de 4 windrichtingen

Zodra je het Medicijnwiel binnenstapt, stem je je bewustaf op de krachten die de hele kosmos in beweging zetten en leer je ermee samen te werken.

Ontdek al reizend door het Medicijnwiel wat jouw 'Medicijn' is, wat jouw verborgen talenten en kwaliteiten zijn

  

Voor wie is deze jaartraining?

Voor mannen en vrouwen die:

  • kennis willen maken met sjamanisme en daarin een stevige fundering willen leggen
  • op zoek zijn naar persoonlijke groei en healing en niet bang zijn om naar zichzelf te kijken
  • praktische handreikingen en technieken willen leren om fysieke, emotionele en mentale blokkades op te heffen

 
Je maakt kennis met sjamanistische technieken: 

trancereizen, soul retrieval, zandtekeningen, omzetten van zware energie in verfijnde energie, Schaduw- en Voorouderwerk, nieuwe manieren van "zien", divinatie middels Steenlezen, Vuurceremonie, werken met Archetypen, meditatie, omgaan met het proces van sterven en... nog veel meer.


De 4 windrichtingen in het kort


Het Zuiden met de Slang Sachamama, neemt je van 10 t/m 13 oktober 2019 mee om het verleden los te laten  zoals een slang haar huid loslaat. De lading van ervaringen uit het verleden wordt intensief verwerkt en dit helpt je om met nieuwe ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen te kijken.Het Westen, met Jaguar Otorongo, nodigt je van 13 t/m 16 februari 2019 uit om jouw schaduwkanten te verkennen, diepere angsten en beperkende voorouderpatronen los te laten en geeft je de ruimte om het nieuwe onbekende te omarmen.Het Noorden met Kolibrie , van 4 t/m 7 juni 2020 laat je zien hoe je vanuit stilte een nieuwe wijze van Zijn kunt toepassen. Je gaat je leven zien als een heroïsche reis van evolutie en groei, waarin je belemmeringen eerder gaat zien als uitdagingen. Het leven krijgt meer diepgang en betekenis.Tijdens Het Oosten, met Adelaar/Condor, van 10 t/m 13 september 2020 zie je hoe energie en intentie jouw werkelijkheid creëren en hoe je veel bewuster jouw visie in de wereld vorm kunt geven, omdat jouw motivaties helderder worden. Je verzamelt kracht, visie en inzicht om op jouw ware bestemming aan te komen. CACAO CEREMONIE


Afgelopen jaar verscheen de spirit van de cacao een aantal keer in mijn dromen. Zij gaf mij de opdracht om samen met Wilma te gaan werken met cacao. Ik voel me dan ook ontzettend dankbaar en vereerd dat ze tot mij is gekomen en dat ik samen met Wilma mag werken binnen het heilige ritueel.


Een cacaoceremonie is een bijzondere bijeenkomst waar het drinken van (± 40 gram) rauwe, ceremoniële cacao centraal staat. Cacao is een ‘hartmedicijn’ met een sterke spirit dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol en die voor velen onmiddellijke veranderingen creëert. Het stimuleert je om je hart te openen en je in contact te brengen met je hogere zelf. Het versterkt het gevoel van verbinding met onszelf, elkaar, de elementen, de hemel en aarde maar boven alles de cacao. De specifieke cacao die we gebruiken in onze ceremonie wordt in Guatemala, speciaal voor de medicinale inhoud, door een sjamaan uitgekozen. 


Tijdens de cacaoceremonie creëren we een heilige ruimte en nemen wij je mee op een reis diep in je eigen hart. Klank en zang, die zich in variaties aandienen, spelen een belangrijke rol en dienen hierbij als verbindende factor, waardoor de cacao en de beleving optimaal haar werk kunnen doen. Samen met alle aanwezigen creëeren we een veilige plek waarin je contact kunt maken met jouw eigen creativiteit, vreugde en overvloed en zal je zien wat je mag zien. Waar nodig ondersteunen we je in jouw individuele proces met sjamanistische technieken. 


Aan het einde van dit deel van de ceremonie nemen we de tijd om gezamenlijk een gezonde en voedzame potluck maaltijd te delen. Na het eten zullen we naar buiten gaan om tijdens een vuurritueel los te laten wat niet meer bij ons hoort. Daarna creëren we gezamenlijk een despacho om onze intenties mee te geven aan het heilige vuur, waarmee we de ceremonie afsluiten.


Naast meditatie, speelse klanken en zang brengen wij de perfecte balans in deze cacaoceremonie met de nodige vrolijkheid en humor. Een intense ervaring die je lang bij zult blijven.


Hoe werkt ceremoniële rauwe cacao? 


Cacao is ‘een medicijn voor je Hart’ en werkt op verschillende niveaus; Fysiek, metafysisch en spiritueel.

Het heilige medicijn van Cacao verandert de neurochemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Ook helpt het ons onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is.

De krachtige cacao die wij gebruiken wordt met veel liefde, zorg en aandacht op rituele wijze gewonnen door een cacao Sjamaan. 


Fysiek, het lichaam;


Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Ons lichaam heeft deze nodig en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat rauwe ongeroosterde cacao 's werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn op hun beurt geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals onder andere hart en vaatziektes. De krachtige cacao die we gebruiken voor onze ceremonies heeft een zeer sterke vibratie én heeft een natuurlijke sterke dosis van deze stoffen, omdat deze niet wordt aangepast voor consumptie. 


Metafysisch, de emotie;


Cacao heeft een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Doordat cacao tryptofaan bevat die verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels, geeft cacao een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Ook stoffen die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn zijn in de cacao terug te vinden.


Spiritueel;


De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed'  Er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacao zorg heeft gedragen voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn en laat ons voelen. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.

 

Hoe bereid ik me voor op een cacaoceremonie?


Het is niet noodzakelijk om voor de ceremonie te vasten, maar we adviseren je wel om de dag voor de ceremonie alleen lichte maaltijden te eten, zoals fruit, een salade of rauwe/gegrilde groenten. Op de dag zelf probeer je zo licht mogelijk te ontbijten en eventueel een hele lichte lunch. Door licht te eten zorg je ervoor dat jouw energie niet verloren gaat aan het verteren van voedsel en volledig beschikbaar is voor de ceremonie. Belangrijk is ook om op de dag voor de ceremonie géén alcoholhoudende dranken te nuttigen en op de dag zelf ook géén koffie. Uiteraard is dit een advies en is het ten alle tijden jouw eigen keuze.  Vanaf 13.30 uur ben je dan van harte welkom voor het smudgen. Daarna ben je welkom om jouw plekje in de ceremonieruimte in te nemen en jouw spulletjes te plaatsen.  


Wat is handig om mee te nemen?


Een kussentje, deken of schapenvel en/of andere dingen die jou kunnen helpen volledig op je gemak de ceremonie in te gaan of kan plaatsen bij het altaar. Heb je een instrument voor tijdens de vuurceremonie zoals, drum, ratel enz.. dan is het leuk als je die meeneemt! Voor buiten adviseren we je iets mee te nemen om op te zitten, bijvoorbeeld een opklapkrukje en eventueel iets voor als het regent (denk aan een poncho of regenjas).


Waar let ik op na de cacaoceremonie? 


Cacao heeft een dehydraterende werking en omdat we de cacao in een hoge dosis drinken, is het daarom belangrijk genoeg water en/of thee te drinken in het tweede deel en na de ceremonie.


Een potluck maaltijd?


Aan het einde van dit deel van de ceremonie nemen we de tijd om gezamenlijk een gezonde en voedzame potluck maaltijd te delen. Het is tenslotte rond etenstijd als het eerste deel erop zit, maar het is ook belangrijk om ons lichaam weer goed te aarden. Bij de potluck maaltijd nodigen we je uit om wat vegetarisch eten mee te nemen. We stellen het zeer op prijs als je dit zelf en uiteraard met liefde wilt maken. Voor de potluck is er een koelkast aanwezig. In de ruimte is er geen gelegenheid tot afwassen, door het ontbreken van een wasbak. Wel is er een klein fonteintje voor stromend water. Neem zelf je eigen bord en bestek mee. Kopjes zijn wel aanwezig.


Wat is de vergoeding voor de cacaoceremonie?


De vergoeding voor de ceremonie is  € 65,-  per persoon en dient vooraf voldaan te worden. Je kunt het bedrag overmaken op:


NL62 RABO 0305925784

t.n.v. Kleine Sjamaan o.v.v.

cacaoceremonie en je naam


Jouw plaats is gereserveerd wanneer de betaling is voldaan.


nb. Als je de ceremonie onverwacht toch moet annuleren is dat natuurlijk heel jammer, maar let er dan wel op dat wij jouw vergoeding niet terugbetalen. Als je jouw plekje aan iemand anders wilt geven kan dat natuurlijk. Geef ons dit dan wel even van te voren door. Kan je niemand vinden? Vraag het dan even aan ons, wellicht is er een wachtlijst en we helpen je uiteraard graag!


Waar wordt de cacaoceremonie gehouden?


De lokatie voor de cacaoceremonie is 't Vaartje 9a  in Waspik


Hoe lang duurt de ceremonie?


Vanaf 13.30 is de deur open zodat je jouw plekje kunt voorbereiden en de ceremonie start om 14.00 uur. De ceremonie is rond 21.00 uur afgelopen.