Reacties Trainingen

Gisteren heb ik deelgenomen aan een sjamanistische dag van Vrouw in Verbinding - Energetisch Bodywork  om kennis te maken met het sjamanisme. Dit te voorbereiding op de reis naar mezelf, die ik wil gaan maken volgend jaar. 

 

Mijn thema deze dag was loslaten. Loslaten in de zin van het niet op mezelf betrekken wanneer iemand mij raakt in mijn Ziel. Die pijn en het verdriet, die ik voel wanneer mensen van wie ik houd mij raken, is een oude pijn, een oude wond die het gevoel van in de steek laten aanraakt. Wat sterk naar voren kwam tijdens een bepaalde opdracht was, dat ik veel verdriet voel bij en achter het thema loslaten. Die pijn verdien ik niet! Ik ben zoveel meer waard dan dat. Ik mag de kracht gaan voelen achter loslaten. Voor mij is de tegenhanger van loslaten, vasthouden. Dit houdt in, voor mij althans, dat het betekent dat ik er Bén voor de ander. Áltijd! Ik ga voor de ander door het vuur als ik hem of haar in mijn hart heb gesloten!

 

Nu wordt het tijd dat ik ook voor mezelf door het vuur ga voortaan! Ik mag duidelijk mijn grenzen en gevoelens aangeven en zeggen wat me kwetst of raakt. Daarmee bevrijd ik me van het gevoel alles naar mezelf toe te trekken. Een gevoel van schuld wordt ongedaan gemaakt en voel me dan volop in mijn kracht staan. Dát is wat ik mag gaan doen voor mezelf! Ik ben dankbaar dat ik deze inzichten heb mogen ontvangen. Door bepaalde "oefeningen" ben ik heel dichtbij de kern van dit thema gekomen. Natuurlijk was dit één klein onderdeel van de gehele reis volgend jaar. Maar het heeft zeker mijn interesse gewekt.

 

Loslaten is voor velen een lastig dilemma. Een onmogelijk dilemma bijna. Ik heb gemerkt dat door er op een energetische, sjamanistische manier mee om te gaan er veel los kan komen. In één dag zelfs al. Het maakt dat ik er anders in ben gaan staan en dat ik meer voor mezelf en mijn waarheid kan gaan staan. Ik mag de ander dus ook mijn waarheid en gevoelens laten weten. Het draait niet altijd om de ander in het verhaal. Ik hoef de schuld niet op me te nemen. Het mag ook weer terug in de energie van het Universum en Moeder Aarde meegenomen worden. Dat hebben we op een mooie manier kunnen doen! In dankbaarheid!

 

Een bijzonder mooie dag! Gelijkgestemde geesten en prachtige inzichten. Ik ben mijn Ziel dankbaar dat zij zo open wilde staan voor dat wat ik mocht ervaren diep van binnen. Dat gaf me de kans om mezelf echt een waar cadeau te geven. Met dank aan het Universum en Moeder Aarde. 

 

Liefs,

 

Kyra Swanenberg 

© Schrijfsels vanuit de Ziel (Facebook)

 

 

     ********

 

 

Heel fijn om door Wilma (en Peter) meegenomen te worden in de wereld van het sjamanistische medicijnwiel, voor mij een totaal onbekende wereld. 

 

Zij bieden een veilige, liefdevolle bedding waardoor je jezelf durft te laten zien. In een rustig tempo en met een duidelijke uitleg; voldoende tijd om je te verbinden met jezelf en de natuur om zo weer een stukje van je natuurlijke ik te ontdekken. 

 

Gelukkig wordt er ook gelachen, is er tijd voor elkaar en dat alles op een prachtige plek.

 

Ik ben dankbaar!

 

 

 

                                                                       ********

 

 

 

Ik heb de training LevensReis bij Wilma gedaan. Het was op sommige punten best wel eens confronterend maar ik heb het als heel helend ervaren. Het is zo mooi om je te verbinden met Moeder Aarde en de reis door de windrichtingen te maken. Bij elke stap kwam ik dichter bij mezelf en bij mijn bestemming. 

 

De liefdevolle begeleiding van Wilma heb ik als heel prettig ervaren. Soms heel dichtbij en soms op de achtergrond zodat ik me gesteund voelde tijdens alle processen die ik tegenkwam op deze reis. 

 

De afwisseling tussen de mondelinge uitleg, het werken in tweetallen, groepjes of alleen en de mooie ceremonies tussendoor maakte het voor mij een complete en waardevolle reis. 

 

Het is echt een aanrader voor iedereen die openstaat om een liefdevolle verbinding met zichzelf en alles wat er is aan te gaan.