Workshops

 

 

Naast de jaartraining LevensReis kun je ook kiezen voor een workshop:

- Inner Sound Reis

- Rite of the Womb

- Cacaoceremonie

 

Inner Sound Reis

 

Met meditatieve, helende en soms betoverende klanken nemen wij je deze middag graag mee op KlankReis. Tijdens deze KlankReis mag je heerlijk ontspannen gaan liggen op de aldaar aanwezige matjes. Je mag jezelf overgeven aan de reis die je ziel maakt bij het horen en voelen van de verschillende akoestische instrumenten en stem, die hun oorsprong vinden in oude culturen en bereik een gevoel van diepe rust en ontspanning.

 

Op geheel intuïtieve wijze laten Remco en Wilma hun klanken en stemmen samenvloeien. Kom en ervaar hoe deze KlankReis je mee op reis neemt door meerdere lagen in je zelf. Soms zullen wij je met onze handen of instrumenten zachtjes aanraken om zo op een nog diepere laag, vanuit liefde, voor jou persoonlijk iets te kunnen betekenen.

 

Neem zelf een deken en een kussen mee. Graag in stilte de zaal binnenkomen en een plaatsje zoeken. Na afloop van de KlankReis krijg je van ons een heerlijk kopje thee om nog even lekker bij te komen en als je wil je ervaring te delen.

 

Voel je 'Welkom'

  

Wanneer: Zondag 13 november 2022

Tijd: 13.00 - 15.00 uur

Waar: 't Vaartje 9 Waspik

Entree: 20 euro p.p. contant

 

RITE OF THE WOMB

 

Een oeroud en krachtig Baarmoeder ritueel, waar grote kracht vanuit gaat. Het ritueel komt van de Quero's sjamanen uit Peru. Het is een inwijding om je vrouwelijke creatiekracht te eren en je baarmoeder te helen, zodat we weer in verbinding kunnen komen met de Godin en Oermoeder in onszelf en onze vrouwelijke kwaliteiten. Deze baarmoeder rite is voor alle

vrouwen, met of zonder baarmoeder, menstruerend of niet. 

Onze baarmoeder vraagt om heling om haar schoonheid en

kracht te eren en te vieren. Dit doen we met behulp van de vrouwenspirit van de Jungle, Moeder Jaguar Otorongo en

Grootmoeder Maan. We gebruiken ook de helende klanken van de sjamanendrum, ratel en onze stem om de verbinding met onze vrouwelijkheid en onze baarmoeders te omarmen en te eren.

 

Vaak dragen we als vrouw in onze baarmoeders een stuk, bewust of onbewust verdriet en pijn van onze moeders en grootmoeders in ons. Of hebben we trauma’s/kwetsuur of verwondingen opgelopen, waardoor

onze vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan. Dit ritueel kan je ondersteunen om geblokkeerde energie te voelen en het aandacht te geven, jezelf er bewust van worden. We helen zo ook de vrouwen voor ons en de vrouwen na ons.

 

De tijd is aangebroken om jezelf te bevrijden van pijn, schuld, schaamte en de beperkingen die

op ons vrouw zijn zitten. Dit toe te laten, te omarmen en vanuit zachtheid helen. Het verlangen naar

vrijheid, vreugde en jezelf weer vrouw voelen en verbinding maken met de godin in jezelf degene die je werkelijk diep van binnen bent. Het helen van je vrouwelijke kwaliteiten, zacht, krachtig, liefdevol en wijs.

De rite is een geschenk aan jezelf, een wedergeboorte van de pure essentie van jouw vrouw zijn.

 

Het geschenk van de 13e rite van de Munay-Ki, eert de 13 manen die verbonden zijn met de

cycli van de baarmoeder. Alle vrouwen die deze rite ontvangen kunnen de rite doorgeven.

 

Voor het ontvangen van de rite verricht je persoonlijk werk en maak je op een natuurlijke

manier contact met wat je los wil laten. Als er weer creatieruimte is ontstaan maak je contact

met wat je wil manifesteren. De rite wordt daarna overgedragen door de Wombkeeper.

 

Wanneer:         Nieuwe data in 2023 volgen

Duur:               13.30 uur - 17.00 uur

Kosten:            45 euro

Locatie:            Waspik

 

Aanmelden kan via de mail info@energetischbodywork.nl 

 

Bij aanmelding ontvang je informatie over de voorbereiding van deze dag.

Deze 13e rite van de Munay-Ki wordt gegeven in een workshop, maar kan ook

individueel worden ontvangen in mijn praktijk.

 

CACAO CEREMONIE 

 

De Bron

Een cacaoceremonie is een eeuwenoud ritueel rond het drinken van een rauwe, ceremoniële cacaodrank. De traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika beschouwen cacao als een heilige plant met een krachtige helende werking. De Maya’s gebruikten de ceremonie al voor het openen van hart en herstellen van de verbinding met Moederaarde. Cacao komt dan ook van het Maya-woord Ka’kau. Het wordt ook wel het Elixer van de Goden genoemd.

 

 

De Ceremonie

Een cacaoceremonie is een spirituele ervaring. We creëren een heilige ruimte en maken een reis waarbij we de cacaodrank drinken en gebruik maken van de kracht van intentie, meditaties, klanken, vrolijkheid en dans. De reis leidt je zowel diep naar binnen als naar buiten. In de reis naar binnen maak je contact met jezelf, de kern van je hart, je diepste wezen en jouw eigen creativiteit, vreugde en overvloed. In de reis naar buiten maak je verbinding met elkaar, moederaarde, de spirits en alles wat is. Samen vieren we het leven. Als afsluiting maken we samen een Despacho en geven die onze intenties aan het heilige vuur. 

 

De ervaring

Het is een intense ervaring die lang bij je zal blijven. Je zal zien wat je mag zien. Waar nodig ondersteunen we je in jouw individuele proces met sjamanistische technieken. Voor wie

- Je wil de cacaoceremonie graag zelf een keer ervaren

- Je wil graag (weer) contact maken met jouw hart in een veilige omgeving

- Je verlangt naar een diepgaande verbinding met jezelf, jouw omgeving en als wat is

 

De werking 

De rauwe cacao die wij gebruiken wordt op rituele wijze met liefde en aandacht gewonnen door een cacao Sjamaan. De krachtige cacao is niet aangepast voor consumptie en heeft een zeer sterke vibratie én dosis natuurlijke stoffen. De actieve ingrediënten van cacao veranderen de neuro-chemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Het helpt ons om onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is. De ceremonie werkt op meerdere niveaus

 

Het lichaam

De rauwe cacao bevat relatief veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. De mineralen ondersteunen de gezondheid van ons lichaam. Antioxidanten zijn boosters voor ons immuunsysteem dat ons beschermt tegen ziektes. 

 

De emotie

Cacao heeft een positieve uitwerking op je geestestoestand. De tryptofaan in cacao geeft een boost aan de serotonine levels en geeft een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Deze stoffen komen ook vrij tijdens bij natuurlijke high bij bijvoorbeeld sporten en verliefd zijn. 

 

De Spirit

De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel 'Yollotl Eztli', oftewel 'hartenbloed'  In veel inheemse legenden draagt cacao zorg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.

 

 

Locatie en tijden

De cacaoceremonie vindt plaats in de omgeving van Waspik. Je bent vanaf 13:30 uur welkom voor het smudgen en inrichten van je eigen plek. De ceremonie start om 14:00 uur en is rond 18:00 uur afgesloten.

 

De vergoeding voor de ceremonie is  € 65,-  per persoon.

Aanmelden kan via de mail info@energetischbodywork.nl

 

Reacties

 

Nu na een paar dagen voel ik nog steeds de kracht van deze geweldig mooie, hart openende cacaoceremonie. Wat een liefde heb ik mogen ervaren onder liefdevolle deskundige begeleiding van Remco de Jonge en Wilma Van Wijk. Niet alleen de cacaoceremonie was hartverwarmend, ook de vuurceremonie en Despacho waren indrukwekkend. Dankbaar voor de mooie inzichten voor mij persoonlijk, voor de liefdesenergie van de groep, voor de veilige warme sfeer waarin kwetsbaarheden zichtbaar mogen zijn. Dankbaar voor deze verbindende helende dag - Mariëlle - 

 

Prachtige dag, zo liefdevol! “De reis” was voor mij intens, mooi, zacht en het kind in mij zit werkelijk in mijn

Dank jullie wel - Wilma -

 

Het was een bijzondere en liefdevolle ceremonie, met inzichten die mij weer helpen verder op mijn pad. - Jolanda - 

 

Vandaag een Cacaoceremonie meegemaakt met Wilma van Wijk en de kleine sjamaan, wat was het een mooie reis, heel prettig om zo lang in verbinding te zijn met je hart. Deze ervaring voelt als een bekrachtiging van het Medicijnwiel, zo mooi en ook het vuur was fijn. Bedankt allemaal voor de liefdevolle ceremonie Aho - Marc -

 

Na de cacaoceremonie had ik in mijn hoofd dat ik een uitgebreide post erover zou schrijven. Nu ik dat probeer is het moeilijk om woorden te vinden. Het was heel bijzonder en mooi. Eigenlijk bijna niet in woorden te vatten. Ik heb een mooie en confronterende reis naar mijn hart gemaakt. Een hart wat zo zwaar aanvoelde. Zo vol van emotie. Vol van angst om weer geraakt te worden. Maar ook een heel mooi hart wat heel veel liefde te geven heeft. Het inzicht wat ik kreeg na de ceremonie is dat ik de liefde nu eerst aan mezelf mag gaan geven. Te doorvoelen wat er in me speelt. Om de pijn onder ogen te zien en er echt te laten zijn. De zwaarte mag eraf. Het licht mag naar binnen. Alles mag gevoeld worden. Het zal me niet meer overspoelen zoals het me als kind overspoelde. De bescherming mag weg. Ik ben nu volwassen en kan zorgen voor het kind in mezelf. Hoe meer ik nu de liefde aan mezelf leer geven, hoe meer ik straks ook weer te geven heb aan anderen. - Leonie -