Visie

      

 

 

Wat is dat eigenlijk, in verbinding zijn met Jezelf....?

 

 

 

Als je geboren wordt, ben je open, puur en volledig voelend, er is nog geen denken. Al jong worden we gevormd door onze opvoeding, school en alles daarom heen. Je leert wat er wel of niet mag, wat hoort en juist niet hoort of zelfs raar is. Je gaat jezelf gedragen naar wat je hoort en ziet. Vaak wordt jouw pure en echte zelf niet gehoord en gezien. Als je gevoelig bent, is het lastig om daar mee om te gaan. Gevoelige kinderen zijn vaak verlegen, stil, of juist heel druk. en voelen vaak de energie van de ouders, personen of hun omgeving heel goed aan. Niet iedereen kan daarmee omgaan of staat daar voor open op een liefdevolle manier. De kans is groot dat je jezelf als een vreemde hebt gevoeld in je gezin, op school, geen verbinding of vrienden kon maken en je echte zelf hebt afgesloten ergens heel diep van binnen. Het heeft je vaak pijn gedaan dat je niet hebt kunnen zijn wie je werkelijk voelde wie je was. Om die pijn niet te voelen ben je jezelf gaan beschermen. Die beschermer heet het 'ego'. Het ego klinkt voor de meeste mensen negatief, maar ben je ook bewust van de positieve kant van deze beschermer. Deze beschermer is een overlevings mechanisme gaan creëren, heeft uitingsvormen en rollen aangenomen om geen angst en pijn te hoeven voelen. Het heeft je wezenlijke zelf bedekt, waardoor je meer vanuit de rollen bent gaan leven dan vanuit je echte zelf. Je hebt jezelf zo beschermd zodat je niet geraakt werd in je gevoel, en het heeft je ook geblokkeerd om echt vanuit je gevoel te leven. 

 

Door alle rollen die je speelt, denk je zelfs dat je dit werkelijk bent. Je zegt er zelfs 'ik' tegen. Uitingsvormen/rollen kunnen zijn: De zorger, de perfectionist, de workaholic, de pleaser, het slachtoffer.

 

Er komt een moment in je leven dat je last gaat krijgen van al de overtuigingen en rollen die je speelt. Je maakt iets mee wat heftig is, als kind of pas als volwassene. Dat kan van alles zijn, niet gezien of gehoord worden,  burn-out raken, een ziekte, een traumatische ervaring, een depressie of een scheiding.

 

Er zijn veel visies hoe je deze rollen zou kunnen loslaten. Ik heb zelf ondervonden dat als je werkelijk weer in verbinding wil komen met wie je echt diep van binnen bent, contact mag gaan maken met alle emoties, pijn en schaduwen die in je lichaam opgeslagen liggen. Zodat je jezelf bewust gaat worden van alles wat jou blokkeert om jezelf te kunnen zijn.

 

Je snapt en weet veel vanuit je hoofd, waar je ik tegen zegt, maar waar het werkelijk om gaat is dat je het mag gaan voelen. Door het toe te laten, te omarmen en te durven voelen, ga je ervaren dat je de rollen die je als bescherming zelf gecreëerd hebt, niet meer nodig hebt. Daar is veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig, want dan ga je voor jezelf zorgen, reageren mensen anders als voorheen omdat ze een andere jij gewend waren. Je gaat bewust contact maken met je onverwerkte emoties en donkere stukken in jezelf, iets waar je al die tijd juist van weg wilde. 

 

Je loopt dit pad met jezelf maar je hoeft dat niet alleen te doen, ik bied je diverse verwerkingsvormen aan om dit samen te doen. Ik weet uit ervaring dat het mogelijk is. Als je dit met jezelf doorleeft, kom je weer in verbinding met je echte en pure zelf.